Nussiges Bananenbrot mit Cranberries/Cranberry- Bananabread s lješnjacima i bademima

For Recipe in English please scroll:

Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:

U kuhinji mi je preostalo dosta banana koje već danima čekaju da se pojedu- ali njima niko ni da priđe, tako da one ne bi propale napravila sam  Bananabread onakav kakav mi volimo: s bananama, sjeckanim lješnjacima, sjeckanim bademima i ovaj put, kao dodatak- šaka sušenih cranberrija. Kruh je divno sočan, mirisan, mek…Ovaj put sam stavila previše banana (pa ga je bilo teže sjeći na lijepe kriške), ali ukus je bio fenomenalan… Ovaj kruh se kod nas smaže a da se čestito ni ne ohladi! A taj miris, aaaaaa neopisiv :)
 

Sastojci:

  • 4 jako zrele banane (ovaj put sam stavila 6 !)
  • 2 jaja
  • 100 g sjeckanih lješnjaka
  • 70 g sjeckanih badema
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer (bourbon)
  • prstohvat soli
  • 5 kašika (suncokretovog) ulja
  • 250 g brašna
  • 1,5 pakovanja praška za pecivo
  • 150 ml tečnog jogurta
  • 50 g sušenih cranberrija

PRIPREMA:

Tijesto:

  1. Namastiti pleh (12×35 cm). Zagrijati peć na 175 C.
  2. Izmiješati brašno i prašak za pecivo. Oguliti banane i isjeckati na sitne komadiće. Isjeckati lješnjake i bademe.
  3. u zasebnoj posudi mikserom (na najjačem stupnju) izmutiti jaja, dodati vanilin šećer, so i ulje 1 minutu.
  4. U tu masu naizmjenice dodavati tečni jogurt, brašno, prašak za pecivo, sjeckane lješnjake i bademe, brusnice. Izmiješati varjačom.
  5. Tijesto izliti u namašteni pleh.
  6. Peći otprilike 45-55 minuta (test s čačkalicom)
  7. Nakon pečenja kruh ostaviti 10-tak minuta da se ohladi u plehu. Servirati toplo ili hladno :)

Prijatno!!!

Nussiges Bananenbrot mit Cranberries
Originalrezept von mir adaptiert.
Zutaten (für Kastenform 12x 35 cm):
4 sehr reife Bananen
2 Eier
100 g gehackte Haselnüsse
70 g gehackte Mandeln
100g Zucker
1 Pkg Vanilin Zucker (Bourbon)
1 Prise Salz
5 EL Sonnenblumenöl
250 g Mehl
1,5 Pkg Backpulver
150 ml Buttermilch
50 g Cranberries (getrocknet)

Zubereitung:
  1. Kastenform fetten. Backofen vorheizen. Ober/Unterhitze: 175 C
  2. Bananen schälen und in Stückchen schneiden. Haselnüsse und Mandeln hacken.
  3. Eier, Zucker, Vanillezucker, Salz und Öl mit dem Handrührgerät auf höchster Stufe 1 Minute schaumig schlagen.
  4. Das Backpulver mit dem Mehl mischen, und dann die gehackten Nüsse mit der Buttermilch zügig unter die Eier- Zuckermasse rühren.
  5. Teig in die Form füllen.
  6. Backzeit: 45-55 Min. (Gartest mi Zahnstocher)
  7. Nach dem Backen ca. 10 Min. ruhen lassen, dann aus der Form lösen, auskühlen lassen und geniessen!
Das Bananenbrot ist wunderbar nussig, sehr saftig und der Geruch ist einfach unbeschreiblich lecker! Gehört zu meinen Lieblingsrezepten! :)    
 
 
NOTE: I forgot to add 2 eggs in the engl. recipe sheet!!!