Apfel-Schoko-Küchlein… Čoko-kolačići s jabukama

Malo mi je falilo da opet napišem post, tj. podijelim recept s jagodama s vama, ali mislim da triput za redom jagode nisu više tako interesantne. Ali, šta da radim, jagode su svuda, blogovi trenutno u strawberry hype-u, i teško je se (barem meni :D) tome oduprijeti, jer jagode VOLIM :) Ali, evo malo promjene, prelazim s jagoda na jabuke. Recept sam preuzela od drage Ine, kolegice blogerice s divnim blogom Essen aus Engelchens Küche. Čim sam vidjela slike ovog kolačića znala sam da ću ga morati napraviti. Priprema je jednostavna, Ina je od kolača, koji je u originalu izgledao ovako , uz par adaptacija napravila ovo. Da ne duljim, kolačići su jako fini, i jako sam zadovoljna rezultatom. Jedino ću idući put kad ih budem pravila smanjiti vrijeme pečenja, jer u receptu je navedeno vrijeme od 25 min, a ja mislim da je 20 min. više nego dovoljno.

Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:

Sastojci (za 6 kolačića):
60 g maslaca
65 g šećera (uzela sam smeđi Demerara šećer)
prstohvat soli
1 jaje
60 g brašna
1/2 praška za pecivo
1 kašika kakaa
3-4 kašike mlijeka
jabuke (1,5 komada)
Priprema:
U posudi izmiješati maslac, šećer, sol. Onda umutiti jaje, i na kraju dodati brašno, prašak za pecivo i kakao. Dodati malo mlijeka u tijesto. Jabuke oguliti, očistiti, isjeći na 4 dijela, vilicom urickati linije.
U muffin košarice staviti 1 1/2 kašike tijesta, staviti jabuku na tijesto, malo pritisnuti i peći na 180 C jedno 20 min.

Prijatno!!!

Heute möchte ich euch die super leckeren Apfel-Schoko-Küchlein, die ich bei der lieben Ina aus Essen aus Engelchens Küche entdeckt habe, vorstellen. Mir haben diese Küchlein sehr gut geschmeckt, finde sie auch sehr dekorativ!!! :)

Zutaten (für 6 Küchlein):

60 g Butter
65g Zucker (ich nahm braunen Demerara Zucker)
Prise Salz
1 Ei
60 g Mehl
1/2 Pkg Backpulver
1 EL Kakao
3-4 EL Milch
Äpfel (eineinhalb)
Zubereitung:
Zucker, Butter und eine Prise Salz cremig rühren. Dann Ei unterrühren. Anschließend Mehl, Backpulver und Kakao zusammen unterrühren. Am Ende ein paar EL Milch hinzugeben, bis der teig zähflüssig ist. Äpfle schälen, vierteln, entkernen, und mit einer Gabel die Außenseite einritzen, und anschließend nochmals quer halbieren. Jeweils 1,5 EL Teig in Muffinformen geben, Apfel in die Mitte setzen und leicht eindrücken und bei 180 C ca. 20 Min. backen.
Vielen Dank liebe Ina für das tolle Rezept!!!