frühlingsfrische Kräuter-Muffins/ proljetni muffini

Spominjala sam već u ranijim postovima kako volim proljeće. Danima kod nas već sija sunce, nevjerovatan je užitak se prošetati gradom. Namjeravam i da podijelim neke svoje (proljetne) foto impresije s vama, ali ne ovaj put :) Pravila sam slane muffine koji, napravljeni sa svježim začinskim biljem upotpunjavaju ovaj poseban osjećaj , odavno od mene priželjkivanog proljeća :)  Recept je odličan, muffini su brzo gotovi, jako su meki i mirisni. Perfektni krušćići za doručak ili večeru!

Für Rezept in Deutsch bitte scrollen:

Sastojci (za 12 muffina):
  • svežanj svježeg peršuna
  • svežanj svježeg dila
  • po želji može i oregano, vlasac…
  • 4 češnja češnjaka 
  • 150 g maslaca
  • 250 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašičica soli

Priprema:
  1. Peć zagrijati na 180 C. Pripremiti pleh za muffine, pripremiti košarice.
  2. Oprati, peršun, dil, ili dr. bilje koje koristite, posušite krpom pa nasitno isjeckajte.
  3. Češnjak ogulite, i sitno isjeckajte.
  4. Istopite maslac, i u njega onda dodajte isjeckano bilje i bijeli luk, i promiješajte.
  5. Brašno i prašak za pecivo u zasebnoj zdjeli promiješajte.
  6. Izmiksajte jaja sa pavlakom, soli, i smjesom- maslac-bilje. Dodajte brašno i kratko (ne predugo) promiješajte.
  7. Napunite košarice za muffine (do vrha), i pecite 20-25 min.
  8. Servirati najbolje još tople.
Prijatno!!!
Frühlingsfrische Kräuter-Muffins
Originalrezept adaptiert.
Passend zum Frühlingsanfang gab es heute zum Frühstück superleckere Kräuter-Muffins. Eine schnelle Zubereitung in Kombination mit dem fantastischen  Geruch frischer Kräuter, einfach PERFEKT mmmmh :)
Zutaten (für 12 Muffins):
  • 2 große Bund gemischte Kräuter (ich nahm Petersilie und Dill, aber es schmeckt auch mit Schnittlauch, Oregano…)
  • 4 Knoblauchzehen
  • 150 g Butter
  • 250 g Mehl
  • 1 Pkg Backpulver
  • 2 Eier
  • 200 g saure Sahne
  • 1 TL Salz
Zubereitung:
  1. Backofen auf 180 C vorheizen. Blechmulden fetten, Kräuter abbrausen, trockenschütteln und die Blättchen grob hacken.
  2. Knoblauch schälen und fein hacken.
  3. Butter schmelzen, Kräuter und Knoblauch vermischen. Die Eier mit saurer Sahne, Salz und der Kräuterbutter verrühren. Die Mehlmischung zügig unterrühren.
  4. Teig in die Blechvertiefungen füllen.
  5. Die Muffins 20-25 Min. backen.
  6. Kurz abkühlen lassen und am Besten noch warm geniessen!  Lecker!