Rosmarin-Knoblauch-Brot…Es geht doch nichts über ein gut gewürztes Brot!
Es gibt doch nichts leckereres als ein gut gewürztes, selbstgebackenes Brot. Gestern war mal wieder Knoblauch-Rosmarin-Brot dran, schmeckt einfach fantastisch, und der Duft während des Backens ist einfach unbeschreiblich….
Teig:
1 kg Mehl (Universal)
1 Pkg Trockenhefe
1,5 TL Salz
500-550 ml lauwarmesWasser
Topping:
2 Knoblauchzehen, gehackt
2 TL frischer Rosmarin, gehackt
4 EL Olivenöl
Zubereitung:
Für den Belag: gehackte Knoblauchzehenmit dem gehackten Rosmarin vermischen,bis eine grobe Paste entsteht. Olivenöl hinzugeben.Für ein paar Minuten zur Seite stellen. Dann die Brote großzügig mitOlivenöl Paste bestreichen.
Im vorgeheizten Ofen bei 200°C für 20-25 Minuten goldbraun backen. Vor demAufschneiden gut abkühlen lassen.
Što volim ukusne hlebove, verujem da je ovaj mirisan i jedan baš od takvih – vrlo ukusan!
Sve pohvale Tanja, kruh mi izgleda prefino, mogu samo zamisliti kakav mu je miris i okus! Sigurna sam da je super. Pozdrav i kiss. :)
Nisam još pravila aromatizovn hleb, ali kad vidim ovako nešto oduševim se. Ovaj hleb moram isprobati!
Ovo je nešto potpuno po mom ukusu.Obožavam da mesim hleb,a posebno me oduševljavaju ovakvi mirisni,kao tvoj.Super,Tanja!
Kako ti je dobar, predivno si ga napravila.
Kombinacija belog luka i ruzmarina mi je očaravajuća. Ja kad ga koristim u testu uvek posegnem za belim lukom u prahu i umesim ga u testo kao i ruzmarin. Nekako onaj u prahu mi se drugačije oseti. Ovakve stvari mogu jesti same za sebe i uživati u mirisima.
Ovo je sigurno bilo mirisno i ukusno.
Ja volim ovakve slane muffine, odlicno!
TAMARA- Ovo nije muffin, već okrugli kruh od pola kg promjera 18 cm (koristila sam kalup za torte). Doduše, izgleda kao poveliki muffin :)
Imam skoro isti bakin recept za kruh i kad ga budem radila, napravit ću pola s ovim tvojim nadjevom jer mi se sviđaju dodaci kruhu :)
This bread looks heavenly. Rosemary flavored breads are some of my favorites.
Svidja mi se sve od sastojaka, bas pravi mediteranski hleb… ali fotke su ti tako divne i pune suuunca, svaki put mi ulepsaju dan kada ih vidim!:)))
Baš po mom ukusu, ružmarin i češnjak…
Savršeni sastojci, ovaj kruh sigurno je više nego odličan. Miriši i preko ekrana:)
Aromatic, beautiful and delicious bread!
I can smell the wonderful flavoures till here (or maybe I am just hallucinating). I am so tempted to try your luscious bread, I realy d like some badly now. thanks so much for sharing Tanja =)
Predivan je… Volim hlebove sa mirisom belog luka, a i ruzmarin mu sigurno da predivnu aromu! :) Kao sto si i sama rekla – jos samo parce fete… :)
Hvala Opasna :)
Hvala ti :) Pozdrav u Rijeku!
Nataša, ako voliš začinsko bilje, preporučujem da obavezno isprobaš! Meni nema ništa ljepše…:)
Hvala Irena! I ja volim da mijesim hljeb, totalno sam se navukla, pekarski gotovo i ne kupujem više…
Tanja this looks wonderful..love the good bread especially so flavorful like yours..Great photos and recipe!!! Well done my friend!
I love the smell of rosemary bread baking in the oven.