Bolo de Cenoura~ Brasilianischer Möhrenkuchen
Gestern gab es bei uns brasilianischen Möhrenkuchen (Bolo de cenoura), einen super saftigen, weichen und köstlichen Kuchen, der einfach perfekt zu einer schönen Tasse Tee, Milch oder Kaffee passt. Ich bin von diesem Kuchen begeistert, allerdings habe ich gleich mal die Zuckermenge reduziert, denn sonst ist er für meinen Geschmack einfach zu süß.
Zubereitung:
Backofen auf 175 °C vorheizen.
Backform einfetten und mit Mehl bestäuben.
Eier, kleingeschnittene Möhren, Öl und Salz in einen Mixer geben, mixen bis die Möhren ganz fein gehackt sind.
Zucker dazugeben, gut mixen, dann nach und nach Mehl untermischen. Backpulver untermischen, dann nur kurz vermischen.
Teig in die eingefettete und eingemehlte Backform füllen und bei 175°C ca. 40 Min. backen.
Aus dem Ofen nehmen, in der Form abkühlen lassen, dann erst Kuchen herausnehmen.
Mit Staubzucker bestreuen, oder mit Schokolade überziehen.
Genießen!
Yum, Yum!!!!Izgleda fantasticno Tanja!!!!
prekrasno izgleda i slike su isto divne. vjerujem i da je jako ukusan jer me sastojcima podsjeca na kolac od mrkve s otoka balija, takodjer od mrkve i ulja s tim da mrkve ima oko 500 g. jako fini kolac :)
This looks to be a lovely tea cake! I love the color and the simplicity of the cake!
What a vivid orange color! This Brazilian style carrot cake sounds really delicious. I'd go for icing too as it has buttery taste already. Hmmm perfect for an afternoon coffee and tea!
Prije svega ti želim sretan Dan žena a onda veelika pohvala za fantastičan recept i fotke!Pusa. :)
da, da, u toj formi su im manje vise svi kolaci. lijepe su ti slike!!
Koja boja!! Kukavica sam za napraviti kolač od mrkve, ali da mi se negdje pruži prilika, sigurno bih probala.
Baš zanimljiv kolač!
What a pretty color for a cake!
Odlično izgleda, da ne piše ne bih rekla da je od mrkve :)
Lijepo izgleda, boja je prekrasna a osim toga mi se sviđa i zato što ide "sve u jedan", za tren gotov, milina…
I'll have to try this – I'm intrigued by the description of how it tastes different to the carrot cakes I normally have!
Tanja, kolač izgleda fantastično, a tako i zvuči. I ja bi isto smanjila količinu šećera, taman si ga prilagodila :)
Hvala svima na divnim komentarima!Blogger mi ne da da odgovorim svakom pojedinačno, ne znam koji je problem, grrr:( @Mare Helena: Hvala! Mislim da bi mi se kolač s otoka Balija jako svidio jer volim mrkvu u kolačima! :) @What's For Dessert: Tamara, toplo ti preporučujem da se osmjeliš i isprobaš mrkvu u kolačima! Ne osjeti se nimalo ukus mrkve, što je jako praktično za "podmetanje" povrća djeci ako ga inače ne vole :) Mrkva kolaču daje sočnost i predivnu boju! @Melanzana: Slažem se u potpunosti, kolač je jako brzo napravljen, izgleda jako efektno, a okus je predivan! Takvi kolači su meni lično JAKO dragi! :D @Amaterka: Vjeruj, ne osjeti se nimalo mrkva, samo ga lijepa boja odaje!:) @Maja: Da, da, u originalu mi je bilo baš previše šećera, nisam se prevarila što sam umanjila količinu, ovako mi je ispao baš po našem ukusu! Pozdrav!:)
Vrlo interesantna tehnika pripreme torte od šargarepe. Ja je jako volim i preferiram Evropsku verziju jel' je daleko 'lakša' i manje slađa, al' si me ti sa ovim receptom totalno zatekla, pa moram isprobati.PozdravMiroslav
Super kolač ! Privukla me mrkva, a kolač izgleda jako lijepo, divna boja !